Botanical Garden – New Era

05/11/2021

-

28/11/2021

Tupakkamakasiini

Näyttely museon näyttelyhallissa Tupakkamakasiinissa, Jaakonkatu 9:

5. – 28.11.2021

Botanical Garden – New Era

Juha Allan Ekholm

Tupakkamakasiinissa esillä oleva näyttely on esine-installaatio nimeltään BOTANICAL GARDEN  eli suomennettuna KASVITIETEELLINEN PUUTARHA. Juha Allan Ekholmin teoksessa kasvit ovat arjen käyttöesineitä, jotka on valmistettu muovista ja muut installaation esineet sarjatuotantoa edustavasta teollisesta keramiikasta.

Näyttelyn kaksi pientä valokuvaa nivoutuvat installaation lähtökohdiksi, joista on edetty kauas. Niiden mukana olo on kokonaisuuden kannalta tärkeää. Valokuvat ovat toisaalta tämän näyttelyn käynnistänyt voima, toisaalta ne kiinnittävät teokset taiteilijan tekemisen jatkumoon. Lopputulos on tilateos.  Kokemus näyttelyssä saattaa etäisesti muistuttaa hetkeä keskeneräisessä puutarhassa tai työmaalla, joka on kuitenkin simulaatiota.

Näyttely avautuu yleisölle pe 5.11., jolloin näyttelyhalli on avoinna kello 12-16.

Osana BOTANICAL GARDEN – NEW ERA näyttelyä Tupakkamakasiinissa nähdään Anna Koivukankaan tila-aikateos JAR – RUUKKU sarjasta Cell Level Changes (Energy on Skin).
Teoksessa pohjoispohjanmaalainen Anna Koivukangas pohtii materiaa ja fyysistä tasoa suhteessa näkymättömään maailmaan käyttäen näyttelyn taiteilijaa liveart -teoksensa fyysisenä materiaalina. Tupakkamakasiiniin on ilmainen sisäänpääsy koko teoksen ajan sunnuntaina 21.11. klo. 12-16.

Avoinna päivittäin klo 12-16, maanantaisin suljettu. Keskiviikkoisin myös klo 18-20, jolloin vapaa pääsy.
Pääsymaksu 5 €, eläkeläinen 4 €, alle 18 v. ja opiskelijat vapaa pääsy. Meillä käy Museokortti.

Näyttelyhalli on suljettu 6.-8.11.2021

Katso tarkemmat aukiolotiedot

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.