Pietarsaaren
museo

Pietarsaaren museo perustettiin vuonna 1904. Museolla on laaja toiminta ja monta toimipistettä.

Museon kanslia on Isollakadulla Malmin talon vieressä. Kansliarakennuksessa on museon hallinto, kuva-arkisto, kirjasto ja asiakirja-arkisto. Museon ja kanslian välisessä nk. pikkurakennuksessa on veteraanikokoelma.

Kiertokävely Pietarsaaren keskustassa. Opas sisältää tietoa 18. paikasta keskustassa.

Malmin talo, meidän pääasiallinen näyttelytila, on vanha laivanvarustajakoti ja näyttelyssä esitellään paitsi Malmin laivanvarustajasukua myös Pietarsaaren historiaa. Talossa on myös museokauppa.

Pihalla on talousrakennus ja renkitupa. Talousrakennuksessa on viisi perusnäyttelyä; maalaiskauppa, kampaamo, 1950-luvun työläisasunto, talonpoikaistupa joka edustaa vuosisadanvaihdetta 1900 sekä takilakamari (huone missä varastoitiin purjeita, köysiä ja muita purjelaivojen tarvikkeita). Renkituvassa on tekstiilikonservaattorin tilat.

Museolla on myös näyttelyhalli tilapäisiä kulttuurihistoria- sekä taidenäyttelyitä varten. Tämän lisäksi museoon kuuluu Strengbergin Tupakkamuseo vanhassa Strengbergin tupakkatehtaassa Koulukadulla, Westmaninmuorin tupa Visasmäellä ja Runebergin tupa Itälässä. Museon varasto sijaitsee Strengbergin kiinteistössä.

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.