SPOTLIGHT 24.8.2022

24/08/2022

-

24/08/2022

Malmska Gården

Malmin talo on avoinna klo 18-22. Vapaa sisäänpääsy! Museon näyttelyhalli Tupakkamakasiinilla (Jaakonkatu 9)  ja Tupakkamuseo (Koulukatu 25) avoinna klo 18-21. Vapaa sisäänpääsy!

Malmin talo, Isokatu 2

Museon perusnäyttely on uudistettu! Vanhassa talossa on paljon jännittävää tutkittavaa kaiken ikäisille. Alle 18-vuotiaat pääsevät aina ilmaiseksi museoon. Löydä Malmin taloon piiloutuneet hedelmät tai kirjoita kirje merimiehelle! Malmin talon pihassa on myös museon leikkipuisto. Tutustu Malmin taloon Maria Malmin kanssa. Ilmainen ääniopas voi lainata museon infopisteessä ja on kuunneltavissa suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Tutustu myös museon kesänäyttelyyn ”Parkkilaiva INDIA Pietarsaaresta 1864-1885”

Veteraanikokoelma ja Talonpoikaistupa avoinna myös! Näyttely Veteraanimuistoja kertoo sota-aikaisten esineitten, valokuvien, rintamamiestöitten ja muitten muistoesineitten kautta tapahtumista ja paikoista.

Taidenäyttely museon näyttelyhallissa Tupakkamakasiinissa, Jaakonkatu 9: V u l n e r a b i l i t y           N o o r a  Y l i p i e t i Vampyyri on hahmo, joka inspiroi minua loputtomasti, sen kiehtovuus ei ole katoavaista. Toistan työssäni tätä samaa teemaa lisäillen nollia alkuperäisen teosmäärän perään. Kymmenestä vampyyri-maalauksesta tuli lopulta 100 ja johon päästyäni lisäsin luvun perään jälleen yhden nollan. Viimeisin tavoite ei ole vielä täysi, mutta toteutumassa ja toivon, ainakin toivon toivovani, nollien rivin pysähtyvän siihen. Kiihkeä, nopea ja villi työskentely yhdistettynä jonkinlaiseen harjaantuneeseen pakkomielteisyyteen lienevät tärkeimmät menetelmäni. Toteutan teokset impulsseihin ja hetken mielijohteisiin innokkaasti tarttuen ja yritän tavoittaa jotakin, mikä on aitoa ja rehellistä. Jokainen vampyyri saa oman erityisen persoonansa syntyessään kiertolaiselämässäni tapahtuvien kohtaamisten ja uusien ympäristöjen vaihteluissa. Tästä muodostumassa onkin spektaakkelimainen, vivahteikas vampyyripopulaatio, joka omaperäisenä joukkiona suuntaa hallitsemattomasti jonnekin totunnaisen ulkopuolelle. Teokset ovat sarjakuvamaisia ja tarinallisia sekä väreissään, että tekniikassa anteeksipyytelemättömiä. Hahmot vaikuttavat sekä tutuilta, että toisenlaisilta ja herättävät selittämättömällä tavalla ajatuksia erillisyydestä sekä ulkopuolisuudesta. Vampyyrit ovatkin kaksijakoisesti sekä ihmisten maailmassa, että toisaalta omassaan. Karkeus, fantasia sekä emootiot ovat teoksissa keskenään merkillisessä ristiriidassa ja silti, tai ehkä juuri siksi, samalla syntyvät toisistaan. Ilmeisesti juuri tämä mahdottomuus herättää teoksia katsottaessa hilpeyttä, joskus niiden puolestaan taas koskettaessa jotakin syvälle kätkettyä. Näyttelyssä esillä on yksi teos nimeltään Vulnerability. Tämä installaatio sisältää 500 teosta vuosilta 2020-2022.

Katso tarkemmat aukiolotiedot

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.