SPOTLIGHT 23.8.2023

23/08/2023

-

23/08/2023

Malmin talo

Malmin talo ja Tempus avoinna klo 18-22. Vapaa sisäänpääsy! Tupakkamuseo (Koulukatu 25) avoinna klo 18-21. Vapaa sisäänpääsy!

Malmin talo, Isokatu 2

Pohjanmaan merenkulkuhistoriasta kertova pop up -näyttely: SUOLAISIA PÄRSKEITÄ JA TERVANTUOKSUA Tiesitkö, että osa Suomen 1800-luvun rikkaimmista kauppiaista ja laivanvarustajista asui Pohjanmaalla? Tai että pohjalaiset kauppalaivat purjehtivat maailman ympäri ja toivat paluulastina mukanaan monenlaisia eksoottisia tavaroita ja tuotteita? Olet ehkä kuullut, että pohjalaista laivanrakennustaitoa arvostettiin laajasti, kaukana maakunnan rajojen ulkopuolella? Kaikesta tästä – ja paljon muustakin – kerrotaan Suolaisia pärskeitä ja tervantuoksua -nimisessä pop up -näyttelyssä. Näyttely on tuotettu osana Pohjanmaan merenkulun merkitystä käsittelevää hanketta, KulturÖsterbotten-yksikön ja Pohjanmaalla toimivien merimuseoiden välisenä yhteistyönä.

Tutustu myös museon kesänäyttelyyn Pelataanko? Seurapelejä museon kokoelmista. Veteraanikokoelma ja Talonpoikaistupa avoinna myös! Näyttely Veteraanimuistoja kertoo sota-aikaisten esineitten, valokuvien, rintamamiestöitten ja muitten muistoesineitten kautta tapahtumista ja paikoista.

Tempus, Otto Malminkatu 3

Kulttuurihistoriallinen näyttely Huvilaelämää Tuotanto: Vaasan kaupungin museot & Pietarsaaren museo.

Katso tarkemmat aukiolotiedot

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.