Huvilaelämää

03/05/2023

-

03/11/2023

TEMPUS

Kulttuurihistoriallinen näyttely museon näyttelyhallissa TEMPUS, Otto Malminkatu 3, Pietarsaari

Kesähuviloista tuli suosittuja Pietarsaaressa 1800-luvun puolivälin paikkeilla. Saariston vanhat kala- ja metsästysmajat otettiin huvilakäyttöön ja uusia kesähuviloita rakennettiin. Runebergin tupa Östanfjärdenissä on yksi vanhimpia säilyneitä kesähuviloita. Sen rakensivat metsästys- ja kalastusmajaksi merikapteeni Lorenz Ulrik Runeberg ja hänen lankonsa Mathias Malm vuonna 1811.

Vanhimmat kesähuvilat eivät juurikaan poikenneet tavallisista kaupunkitaloista paitsi siinä, että niissä oli ikkunaluukut ja yksi tai useampi valoisa veranta. Arkkitehtuuri noudatti vallitsevia tyylisuuntia. Vanhimpien huviloiden esikuvina olivat jossain määrin englantilaiset maatilat ja 1800-luvun lopun huviloissa on nähtävissä runsasta koristeellisuutta, joka on saanut vaikutteita sveitsiläisistä alppitaloista. Mallia haettiin myös muilta suomalaisilta kesähuvila-alueilta, kuten Turun Ruissalosta.

Tänä vuonna meidän lastentapahtumamme on Huvilaelämää, jonka tarjoamme päiväkoti- ja eskariryhmille sekä ala-aste- ja yläasteryhmille. Tapahtuman aikana lapset tutustuvat Huvilaelämää-näyttelyyn museon uudessa näyttelyhallissa Tempuksessa. Opastuksen jälkeen askartelemme yhdessä perinteisiä ”Pietarsaarelaislyhtyjä” paperista.  Tapahtuman paikka on Tempus (Otto Malminkatu 3) ja ajankohta 4.9. – 3.11.2023. Vierailu kestää noin 45 min. Pietarsaaren kouluille ja päiväkodeille vierailu on ilmainen, seudun muille kunnille hinta on 30 € / ryhmä (noin 20 henk). Varatkaa aikanne puhelimitse 06 / 786 3371, museon kansliaan.  

Tuotanto: Vaasan kaupungin museot & Pietarsaaren museo

Museon aukioloajat Pääsymaksu.

Katso tarkemmat aukiolotiedot

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.