Luonto – Mari Arvinen

07/04/2022

-

28/04/2022

Tupakkamakasiini

Olen toiminut 20-vuotta päätoimisena kuvataiteilijana. Asun ja työskentelen pienessä Kärkkäälän kylässä Suonenjoella. Inspiraatio syntyy työskentelyn rauhasta, metsistä, mansikoista, lehmistä ja luonnosta yleensä. Tupakkamakasiiniin olen tuonut akryylimaalauksia. Suurimmat maalaukset ovat lähes 3 metriä leveitä.

Teoksissa ja maalaamisessa ovat vahvasti läsnä yllätyksen ja löytämisen elementit. Maalausten alut, jotka prosessissa syntyvät olen nimennyt mielikuvitusinformaatioksi, syntyvät hyvinkin sponttaanisti ja vauhdikkaasti. Taulun pintaan nuodostuu vihjeet, jotka sitten aktivoivat minut toimimaan. Keskustelu tekemisen tekniikan kanssa on kuin uuden kielen opettelua. Sen opettelu on vienyt pitkän aikaa. Materiaalin ja minun välille on muodostunut ajan kuluessa somaattista tietämystä. Pala palalta värien oma luontainen olemus, ja materiaalin luonto tulee minulle tutuksi. Käsituntumalta tunnistan esim. maalin paksuuden. Paksua maalia pursottaessa saan syntymään erilaisia viivoja, tai sitten ohuella maalilla teenkin pisteitä. Tämän laista tietämystä jalostaen ja keräten syvennyn tekemiseen. Hiljaa ja meditatiivisesti akryylivärien viskositeetti, värien intensitiivisyys, ja materian kemia, keinuttavat minut omaan arvoitukselliseen maailmaansa. Tekemisen prosessi on yhtä tärkeä kuin lopullinen teos. Se on kasvun tarinaa. Se on ihmisenä olemista ja rohkeuden löytämistä. Jo prosessin luonne antaa maalaukselle merkitystä. Joskus jopa tuntuu että maalaus muovautuu itsestään ja olen sivullinen katsoja.

Maalaamiseni luonteeseen kuuluu tämä sattuma ja arvaamattomuus, ja juurikin nuo asiat myös kiehtovat minua lakkaamatta. Ei ole mitään ennakoitua suunnitelmaa tai valmiiksi luotua tietä jota kulkea. Pitää vain luottaa ja olla avoin näkemään.

Kuvataiteilija Mari Arvinen www.mariarvinen.com

Avajaiset ke 6.4. klo 18. Tervetuloa! Pietarsaaren museon näyttelyhalli Tupakkamakasiinissa, Jaakonkatu 9, Pietarsaari Avoinna ti–su klo 12-16. Keskiviikkoisin myös 18-20, jolloin vapaa pääsy. Pääsymaksu 5 €, eläkeläinen 4 €, alle 18 v. ja opiskelijat vapaa pääsy. Meillä käy Museokortti. Näyttely on suljettu 15.-18.4.2022

Katso tarkemmat aukiolotiedot

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.