TOPELIUKSEN JA RUNEBERGIEN JÄLJILLÄ

Tervetuloa kulttuurireitille Zacharias Topeliuksen sekä Johan Ludvig ja Fredrika Runebergin jalanjäljissä! Edessänne on retki Uudestakaarlepyystä Pietarsaareen eli kuljette kirjailijoiden kotimaisemissa. Tutustutte seudun historiaan ja kulttuuriperinteeseen, sillä Topeliuksen ja Runebergin pariskunnan tekstit ja kytkökset vierailukohteisiin toimivat reitin punaisena lankana.

Reitin pituus on noin 35 kilometriä ja sisältää 20 vierailukohdetta. Jokainen paikka on merkitty palvelun kartalle. Kaikki vierailukohteet sijaitsevat mantereella, paitsi Topeliuksen kesäpaikka Majniemi, joka sijaitsee saaressa. Hyvillä talvikeleillä Majniemeen pääsee jään yli, kesällä tarvitaan vene.

Reitin voi kulkea usealla eri tavalla: autolla, polkupyörällä tai kävellen, ja reitin voi myös jakaa useaan etappiin. Reitin yhteydessä annetaan vinkkejä yöpymis- ja ruokapaikoista.

Vaikka reitti alkaakin virallisesti Juuttaan taistelukentältä Uudessakaarlepyyssä ja päättyy Runebergin tuvalle Pietarsaaressa, voi valita vapaasti, missä järjestyksessä paikoissa vierailee.

Reitti on digitaalinen, joten sen voi kulkea missä vain, eikä tarvitse olla paikan päällä. Kohteisiin voi myös tutustua vain palvelun kautta tai suunnitella etukäteen, missä kohteissa haluaa käydä.

Reitti on Pietarsaaren museon ja Kuddnäsin museon välinen yhteistyö.

Hyvää retkeä Topeliuksen ja Runebergien seurassa!

Enemmän luettavaa

Olet ehkä myös kiinnostunut näistä.

Tällä sivustolla käytämme evästeitä

Jos haluat lukea tietosuojakäytäntömme ja miten käytämme evästeitä ole hyvä ja napsauta alla olevaa linkkiä.